Pui cu smantana

On 06.01.2013 by Anca

Puiul cu smantana este o mancare ce imi aduce mereu de copilarie, cand asteptam cu nerabdare sa ni-l pregateasca mama, pentru zilele de duminica, asa ca de fiecare data il gatesc cu placere aceste fel de mancare, dupa reteta mamei.

Pui cu smantana

Pentru prepararea ei avem nevoie de:

– 1 pui mare

– 400 ml smantana

– 1 lingura de faina

– 2 cepe,  1 morcov, 1 ardei gras

– sare, piper alb, patrunjel

Spalam puiul, il portionam si il punem la fiert in apa rece (atat cat sa il cuprinda), impreuna cu o ceapa, morcovul, ardeiul gras si sare. Se spumeaza si se lasa la fiert 45-50 min, la foc potrivit. Dupa ce a fiert, scoatem carnea, o punem la prajit cu putin ulei, cat sa-si lase aroma (3-4 min), fara a se rumeni. Scoatem bucatile de pui, iar in uleiul ramas punem ceapa la calit, adaugam si putina supa de la carne, si o lasam sa fiarba pana se inmoaie. Adaugam smantana si lingura de faina, dizolvate, la fel, cu putina supa de la carne. Se fierbe la foc mic, pana incepe sa se lege sosul, se sareaza si pipereaza, si se adauga carnea. O lasam sa se scalde in sos pe toate partile, mai lasam pe foc 5 min, oprim si adaugam in ploaie putin patrunjel.

Se serveste alaturi de o mamaliguta rara, asa cum am facut noi.

Pui cu smatana

Ce poate fi mai bun?! :)

Pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>